Koreansk biff bulgogi
Apéritif

Koreansk biff bulgogi

Biff Bulgogi er Koreas mest populære matrett. Retten serveres med ris og spises som den er eller pakket inn i blader av nykål.

Fremgangsmåte

Kjør alle ingrediensene til marinaden sammen i en blender eller med en stavmikser.

Skjær kjøttet i tynne strimler, på tvers av fibrene. Ha kjøttet og marinaden over i en stor bolle, bland godt, dekk til med plastfolie og la kjøttet marinere i minst 30 minutter (gjerne natten over) i kjøleskap.

Kok ris i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken. Pluk nykålen fra hverandre, skyll godt og legg de store bladene på en tallerken. 

Varm en stor stekepanne med litt olje over middels-høy varme .Fres det marinerte kjøttet i flere omganger. La kjøttet ligge litt i ro før du rører i pannen, slik at kjøttet får en karameliert overflate. 

Serveres straks i nykålblader med kokt ris, gochujang, kimchi og et dryss av vårløk og sesamfrø.

Tips
Bulgogi kan også lages med både svin, kylling og andre stykker storfekjøtt.

Ha gjerne kjøttet i frysern i 30 minutter. Da blir det enklere å skjære tynne skiver.

Kjøttet blir mørest om det får marinere over natten. Når marineringen er unnagjort går middagslagingen unna i en fei.  

Gochujang er en koreansk chilipaste som kan kjøpes hos asiatiske supermakeder. Siracha kan benyttes istedet. 

Japansk pære er også kalt Nashi pære eller eplepære, men syrlig eple kan benyttes istedet.

Vil du prøve andre koreanske oppskrifter ligger de her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
Ukens drink

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet

For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere
Dagens rett

Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere

Det møreste kjøttet av alle er reinsdyrfileten. Den fortjener det beste følget, og det er faktisk veldig lett å lage.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du fortsatt bær i fryseren, da skal du lage denne deilig franske pannekaken
Ukens kake

Har du fortsatt bær i fryseren, da skal du lage denne deilig franske pannekaken

Den er myk og saftig takket være bærene. Den kan spises som den er eller serveres med pisket krem, rømme eller iskrem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her