Kornbrød

Ingredienser
1 kg hvetemel
100 g sammalt hvete
100 g mellomgrov rug fin
100 g solsikkefrø
100 g hvete helkorn
100 g havregryn
50 g sesamfrø
50 g linfrø
30 g salt
20 g gjær
1 l vann
3 ss Sukker
400 g hevedeig

Fremgangsmåte

Legg solsikkefrø, havregryn, sesamfrø, linfrø og hvete helkorn i 0,4 l vann. Dette bør gjøres minst én time før - helst en dag eller en natt - slik at frøene får tatt opp nok fuktighet.

Varm vannet til passe temeratur, og bland i sukker og gjær, tilsett så de øvrige ingrediensene mens du hele tiden rører rundt. Her kan du gjerne bruke kjøkkenmaskin.

La den hvile i 15 minutter. Arbeid deigen godt inn, og vend hele deigen i kastebevegelser 3-4 minutter for å få den smidigere. La den hvile i nye 15 minutter. Vend deigen enda en gang, til den begynner å bli glatt, og du får en smidig og glansfull overflate. La deigen heve 1 time ved romtemperatur i en tildekket bolle. (Tiden vil variere med romtemperaturen.) .

Del deigen i fire like porsjoner som du arbeider lett sammen. La deigbitene hvile i 15 minutter. Form dem til brød, og vend dem i korn- og frøblandingen. Legg dem i brødformer. Skjær noen ganske dype snitt på skrå i brødet.

La heve ca en time, til de er minst dobbelt så store.

Stekes ved 220 °C i 40-45 minutter. Følg godt med under stekingen! Ta brødene ut av formene med en gang og legg dem på rist. Nå trenger de luft.

Sendt inn av Erik S. Hansen

Forsiden akkurat nå
Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La laksen bli eplekjekk
Dagens rett

La laksen bli eplekjekk

En deilig lakserett med nydelig smak av eple er dagens fristende oppskrift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Your session has expired. The page has been automatically refreshed to generate a new session.

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her