Kremet aspargessuppe med røkelaks

Kremet aspargessuppe med røkelaks

Aspargessuppe er den perfekte måten å bruke opp både skrell og endestykkene fra asparegesen. Med en liten skive røkelaks blir alle restene fra 17. mai feiringen brukt opp til et nytt og smakelig måltid.

Fremgangsmåte

Stek løk, purre og selleri blankt i olivenolje over middels varme.  Kutt av eventuelt aspargestopper og legg til side for servering. Ha i den restrerende aspargesen og kyllingkraft, kok opp og la småkoke til grønnsakene er møre ca 45 minutter. 
 
Ha i fløte og kjør suppen glatt med en stavmikser. Sil gjerne suppen flere ganger for en silkemyk konsistens. Ha suppen tilbake i kjelen og hold suppen varm til servering.
 
Kok aspargestoppene møre i lettsaltet vann med 1 ts sukker, ca 2-3 minutter og hell av kokevannet.
 
Server suppen varm med en kladd smør, aspargestopper og en skive røkelaks i hver skål. 
 
Tips:
Bruk gjerne skrell og grove bunner fra asaprges til å lage denne suppen. Her ligger det mye smak. Når suppen siles påvirkes ikke konsistensen.

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen