Kremet aspargessuppe med røkelaks
Apéritif

Kremet aspargessuppe med røkelaks

Aspargessuppe er den perfekte måten å bruke opp både skrell og endestykkene fra asparegesen. Med en liten skive røkelaks blir alle restene du har i kjøleskapet brukt opp til et nytt og deilig måltid.

Fremgangsmåte

  1. Stek løk, purre og selleri blankt i olivenolje over middels varme. 
  2. Kutt av eventuelt aspargestopper og legg til side for servering.
  3. Ha i den restrerende aspargesen og kyllingkraft, kok opp og la småkoke til grønnsakene er møre ca 45 minutter. 
  1. Ha i fløte og kjør suppen glatt med en stavmikser. Sil gjerne suppen flere ganger for en silkemyk konsistens.
  2. Ha suppen tilbake i kjelen og hold suppen varm til servering. 
  3. Kok aspargestoppene møre i lettsaltet vann med 1 ts sukker, ca 2-3 minutter og hell av kokevannet. 
  4. Server suppen varm med en kladd smør, aspargestopper og en skive røkelaks i hver skål. 

Tips: Bruk gjerne skrell og grove bunner fra asaprges til å lage denne suppen. Her ligger det mye smak. Når suppen siles påvirkes ikke konsistensen.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag
Dagens rett

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag

Saftige skiver av rosastekt biffkjøtt på godt brød med brie og aioli. Mer trenger du faktisk ikke. Bare oppskriften, og den får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her