Kremet blåskjell med spinat

Kremet blåskjell med spinat

Blåskjell kan varieres i det uendelige til tross for at grunnprinsippet er det samme. Her lager vi de kremet og har spinat til. Følg den enkle oppskriften du finner her.

Fremgangsmåte

Fres sjalottløk i smør. Tilsett selleri og fres videre før du tilsetter hvitløk. Rør rundt noen ganger. Hell over hvitvin og kok inn til mesteparten av væsken er fordampet.

Legg på blåskjellene og skru opp varmen. Rist i gryta et par ganger. Når skjellene etter noen minutter er åpne, løfter du dem ut av gryten og over i en annen. Legg et lokk over slik at de holder seg varme.

Kok opp sausen og kok den eventuelt noe inn hvis blåskjellene har avgitt mye væske, tilsett spinat og la småkoke i ett minutt før du rører inn crème fraîche. Kok opp nok en gang. Fordel blåskjellene på store tallerkener.

Server sausen i små suppeskåler ved siden av. Dryss over grovhakkete urter. Husk masse sprø baguette eller annet hvitt brød ved siden av.

Se mange deilig oppskrifter med blåskjell her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen