Kremkake med kirsebær og mascarpone
Foto: Brodogkorn/Nadin Martinuzzi

Kremkake med kirsebær og mascarpone

Dette er en nydelig kremkake med smak av kirsebær, mascarpone og mørk sjokolade. Vaniljefrø og revet sitronskall i sukkerbrødene gjør kakebunnen ekstra god.

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, ca. 10 min i kjøkkenmaskin. Sikt i mel og bakepulver og vend forsiktig inn. Tilsett vaniljefrø og finrevet sitronskall. Rør forsiktig om.

Fordel røren i to 20 cm kakeformer med bakepapir i bunnen. Ikke smør sidene av formen. Stek ved 180°C i omtrent 40 min. Bruk kakenål for å sjekke om bunnene er ferdig stekt. Avkjøl kakebunnene i formen opp ned på rist.

Mascarponekrem:
Rør sammen mascarpone, melis, sitronsaft, sitronskall og frø fra en vaniljestang for hånd. Pisk kremfløten i en annen bolle. Når den er stiv vender du den forsiktig inn i mascarponen. Ikke rør for mye, da kan den skille seg.  

Tips:
Lag kremen mens sukkerbrødet stekes og avkjøles.

Ta halvparten av kremen over i en ny bolle. Rør inn noen spiseskjeer kirsebærkompott og hakket mørk sjokolade i den andre halvparten av kremen. La kremen stå litt kaldt om den har blitt veldig myk.

Montering:
Del sukkerbrødet i 3 deler. Dynk hver bunn med litt sitronbrus. Den trenger ikke dynkes så mye. Legg et tynt lag kirsebærkompott på den første bunnen. Ha så på en tykt lag mascarponekrem med sjokoladebiter.

Legg et nytt lag sukkerbrød på og gjenta fyllet, før du avslutter med den siste bunnen. På toppen og rundt kaken skal du bruke den hvite mascarponekremen uten sjokolade. 

Ønsker du en marmorering i kaken, kan du dele kremen i tre deler. Bruk rød konditorfarge og lag en del krem mørk rosa, en lys rosa og behold en del helt hvit. Kle nederste del av kaken med den mørke kremen og jobb deg oppover med lysere krem og avslutt med den hvite på toppen. Bruk en palett til å jobbe med kremen til du får ønsket effekt. Pynt kaken med rikelig med kirsebær. 

Tips1:
Hvis du har kirsebær eller moreller fra hagen, kan du lage din egen kompott, eller bruke kirsebærsyltetøy. 

Tips2:
Du kan også lage mascarpone selv. Bare se her.

 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør smaken av Norge til levevei - studiet for deg som vil jobbe med norsk tradisjonsdrikke

Fagskolen i Vikens utdanningstilbud Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er skredderskydd behovet til norsk reiseliv, og tar opp nye studenter i høst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her