Krydret gulrotsuppe med kjøttboller
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Krydret gulrotsuppe med kjøttboller

Lag denne retten, en gylden gulrotsuppe med kjøttboller som også får følge av gulrotbrød.

Fremgangsmåte

Elt egget, salt og pepper inn i kjøttdeigen. Brun kjøttbollene i en stekepanne med olje og smør over middels varme.
 
Kok opp vann i en stor kasserolle. Tilsett gulrotskiver, potetterninger, selleri, hvitløk og løk. Kok opp igjen og skru ned varmen. Legg på lokk og la småkoke i 15 minutter eller til gulrøttene er møre. Tilsett krydderet og soyasausen. Ta av platen og la stå i noen minutter.
 

Hell suppen i en blender eller food processor (litt av gangen) eller bruk en stavmikser for å få den helt jevn. Hell tilbake i kasserollen og tilsett kjøttbollene som du lager ved hjelp av en teskje, en av gangen. resten av ingrediensene. Kok opp og la småkoke i 15 minutter mens du rører av og til. Ha i fløten og kok opp igjen, la småkoke ytterligere tre-fire minutter.

Smak til med salt og pepper. Pynt med frisk koriander/persille. Serveres med gulrotbrød.

Her finner du mange oppskrifter med kjøttboller

De beste oppskriftene med pasta

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

 Slik lager du kraft selv

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 7 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen