Kveitesashimi med syltet agurk fylt med tartar, løyrom, sirup av soppsoya og engsyresorbet
Foto: Bent Raanes Sørensen

Kveitesashimi med syltet agurk fylt med tartar, løyrom, sirup av soppsoya og engsyresorbet

Denne retten er faktisk rask å lage det til tross for du trenger litt råvarer som du kanskje ikke har i skapet. Følg bare den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Legg fisken i fryseren et par timer.

Finkutt ca. 1/3 og kutt resten i tynne skiver.

Finhakk en halv sjalottløk og bland i den hakkede fisken med hvitløk, sesamfrø og gressløk. Smak til med salt og sitronsaft.

Høvle fire lange skiver av agurken og mariner disse i litt sitronsaft, sukker og olje. Rull så disse med kveitetartaren i midten.

Engsyresorbet:
Kok opp 2 dl vann med 1 dl sukker og ½ ts glukose. Avkjøl og tilsett sitronsaften og hakket engsyre. Frys inn og rør jevnlig til det er sorbet. 

Kok opp 1dl soppsoyasaus med 1 dl sukker til en fin sirup og avkjøl.

Anrett fiskeskivene og agurkrulladen som på bildet. Topp fisken med noen dråper sitronsaft og litt flaksalt. Legg på 1 god ss med kaviar og legg sorbeten på tilslutt.

Tips:
Hvis du ikke får tak i engsyreblader, kan du bruke sour leaves som selges i asiatiske butikker.

Tips:
Og hvis du ikke får tak i soppsoyasaus, kan du bruke en saltredusert soyasaus.

Se våre andre oppskrifter på sashimi

Her finner du mange deilige retter med kveite

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Søndagen blir strålende med flatbiff av reinsdyr på tallerkenen
Dagens rett
Flatbiff av reinsdyr med tyttebærsaus

Søndagen blir strålende med flatbiff av reinsdyr på tallerkenen

Reinsdyr er noe av det aller beste fra norsk natur. Tyttebær er på andreplass. Sammen smaker dette intet mindre enn genialt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En fyldig suppe som denne kombinerer norske skalldyr med asiatiske ingredienser
Dagens rett
Tykk suppe med kokosmelk krabbe eller reker

En fyldig suppe som denne kombinerer norske skalldyr med asiatiske ingredienser

Den er dessuten så mettende at du ikke trenger annet enn dessert etterpå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. februar i Oslo

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt

Har ikke Italia en fast plass i ditt hjerte fra før, vil det absolutt få det nå. Med vin i glasset drømmer du deg bort sammen med Norges desidert mest entusiastiske vin- og italiaekspert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det ble sølv i Bocuse d'Or selv med et gullegg på tallerkenen

Filip August Bendi sikret den tredje norske sølvmedaljen noensinne med en treretters barnemeny med et gullegg i midten og en breiflabb som har satt standard for denne råvaren i lang tid framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 8. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du en velkommen, litt mindre søt variasjon over spritz
Ukens drink
Cinzano Royal vermut og musserende vin

Her får du en velkommen, litt mindre søt variasjon over spritz

Rød vermut er ikke så søt som Aperol, men har litt høyere alkohol. Likevel er dette en drink som passer perfekt om du jakter tørrere og ikke for sterke vinterdrinker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her