Kykkeli-couscous
Foto: Roger Kolbu

Kykkeli-couscous

Fremgangsmåte

Begynn med soppen, som freses lett brun. Dryss over melet og hell over fløten.

Kokes inn til en fast stuing, som smakes til med litt salt og pepper.

Legg kyllingfiletene mellom to lag plast, og bank dem forsiktig flate.

Legg stuing i en stripe midt på hver filet, og rull forsiktig sammen.

Salte og pepre lett rundt filetene og pakk dem inn i hver sin skive serranoskinke. Fest med tannpirker.

Stekes pent brune på middels varme, og etterstekes  i stekeovn på 180 grader 10-15 min.

Sausen:
Fres chiliskivene lett og hell over fløte, buljong, limesaft, sherry og søt chilisaus. Kokes inn til nesten halvparten.

Ha i scampi de siste 3-4 min. før servering (eller rett før dersom de er ferdig kokt). 

Couscous:
Kok opp buljong med olje, ta kjelen av platen.

Hell i couscous og la den svelle i 3 min. Varm opp igjen med 1 ss smør og bland i granateple-frøene.

Rens mango for skall og kjerne, og kjør kjøttet til puré med stavmikser. Smak til med appelsinjuice så den ikke er alt for tyktflytende.

Legg couscous med granateplefrø på tallerken, del kyllingrullene på skrå, og plassér delvis over couscousen.

Legg sausen med scampi rundt, og avslutt med en tynn ring mangopuré ytterst. Garnér med et par sitronmelisseblader på toppen.

Sendt inn av Jorand Tveterås, OsloOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2007Senere kåret som vinner av konkurransen.

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Så godt kan fire enkle ingredienser smake
Dagens rett
Cacio e pepe

Så godt kan fire enkle ingredienser smake

Pasta, smør, ost og pepper er alt du trenger for å lage denne nydelige pastaretten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her