Kylling Biryani
Foto: Istock

Kylling Biryani

Biryani er en tradisjonsrik risbasert rett fra den muslimske delen av India. Den kommer i mange varianter med kjennetegnes av solid kryddersmak.

Fremgangsmåte

Kok opp kjele med rikelig med lettsaltet vann, hell i risen, slå ned varmen og la det småkoke i 8 minutter. Sil fra risen og sett til side.

  1. Varm opp oljen i en stor, tykkbunnet stekepanne. Ha i kyllingen og la den steke på middels varme i 3-4 minutter, til den er gyllen.
  2. Ha i gulrøtter og poteter og la det steke forsiktig i 7-8 minutter, til grønnsakene så vidt er møre. Rør om av og til.
  3. Tilsett løk, ingefær, hvitløk, blomkål og aspargesbønner.
  4. Bland i karripasta, gurkemeie og kanel, og fortsett å steke under omrøring i 2-3 minutter. Bland i yoghurt og sultanrosiner.
  5. Legg risen i en haug på toppen.
  6. Dekk stekepannen med et lag bakepapir eller aluminiumsfolie, og sett på lokk. La det småkoke på svak varme i 10 minutter.
  7. Ta pannen av varmen og la den stå tildekket i 5 minutter for å hvile.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her