Kylling Biryani
Foto: Istock

Kylling Biryani

Biryani er en tradisjonsrik risbasert rett fra den muslimske delen av India. Den kommer i mange varianter med kjennetegnes av solid kryddersmak.

Fremgangsmåte

Kok opp kjele med rikelig med lettsaltet vann, hell i risen, slå ned varmen og la det småkoke i 8 minutter. Sil fra risen og sett til side.

  1. Varm opp oljen i en stor, tykkbunnet stekepanne. Ha i kyllingen og la den steke på middels varme i 3-4 minutter, til den er gyllen.
  2. Ha i gulrøtter og poteter og la det steke forsiktig i 7-8 minutter, til grønnsakene så vidt er møre. Rør om av og til.
  3. Tilsett løk, ingefær, hvitløk, blomkål og aspargesbønner.
  4. Bland i karripasta, gurkemeie og kanel, og fortsett å steke under omrøring i 2-3 minutter. Bland i yoghurt og sultanrosiner.
  5. Legg risen i en haug på toppen.
  6. Dekk stekepannen med et lag bakepapir eller aluminiumsfolie, og sett på lokk. La det småkoke på svak varme i 10 minutter.
  7. Ta pannen av varmen og la den stå tildekket i 5 minutter for å hvile.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her