Kylling Biryani
Foto: Istock

Kylling Biryani

Biryani er en tradisjonsrik risbasert rett fra den muslimske delen av India. Den kommer i mange varianter med kjennetegnes av solid kryddersmak.

Fremgangsmåte

Kok opp kjele med rikelig med lettsaltet vann, hell i risen, slå ned varmen og la det småkoke i 8 minutter. Sil fra risen og sett til side.

  1. Varm opp oljen i en stor, tykkbunnet stekepanne. Ha i kyllingen og la den steke på middels varme i 3-4 minutter, til den er gyllen.
  2. Ha i gulrøtter og poteter og la det steke forsiktig i 7-8 minutter, til grønnsakene så vidt er møre. Rør om av og til.
  3. Tilsett løk, ingefær, hvitløk, blomkål og aspargesbønner.
  4. Bland i karripasta, gurkemeie og kanel, og fortsett å steke under omrøring i 2-3 minutter. Bland i yoghurt og sultanrosiner.
  5. Legg risen i en haug på toppen.
  6. Dekk stekepannen med et lag bakepapir eller aluminiumsfolie, og sett på lokk. La det småkoke på svak varme i 10 minutter.
  7. Ta pannen av varmen og la den stå tildekket i 5 minutter for å hvile.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her