Kylling med brød- og maissalat
Foto: Astrid Hals

Kylling med brød- og maissalat

Fremgangsmåte

Løsne lett på skinnet på kyllinglårene og dytt en kvist av hver urt innunder. Gni inn kyllinglårene med salt og pepper. La hvile mens du går i gang med brødsalaten.

Del brødet i tykke skiver. Fordel utover en bakeplate og pensle med olje. Stek i ovnen (varmluft) ved 225 grader til det er gyllent, snu og stek på andre siden. Avkjøl lett og riv brødet i mindre biter og ha i en bolle. Olivenolje med eddik, salt og pepper og hell halvparten over brødet. Bland godt. La tomatene trekke i vin og vann.

Klargjør maiskolbene. Kok opp en kjele med lettsaltet vann og kok maiskolbene i 6minutter.
Avkjøl og skjær frøene fra kolben.

Rist gresskarkjerner i tørr stekepanne og bland med brødet. Varm 1 ss olje i stekepannen og stek hvitløk og vårløk til alt er mykt. Hell over brødet og bland godt. Hell væsken av de soltørkete tomatene og bland med brødet. Ha i vann og smak til med salt.

Overfør til en ildfast form. Dekk med folie og sett i ovnen de siste 10 minuttene kyllinglårene steker.

Legg kyllinglårene i en ildfast form. Stek i 30 minutter ved 225 grader. Snu og stek videre i 15 minutter. Snu en gang til og stek i 10 minutter.

La brødblandingen stå i ytterligere 5 minutter når kyllingen tas ut av ovnen. Legg kyllinglårene på et fat. Ta vare på sjyen (men ikke fettet) i pannen kyllinglårene lå i. Kok ut pannen med litt vann, eventuelt reduser og sil til slutt sjyen over brødblandingen. Ha i resten av eddik- og oljeblandingen og vend til slutt inn frisé- og rucculasalat samt grønne bønner som er kokt i lettsaltet vann i 2-3 minutter.

Fordel salaten på tallerkener med et kyllinglår til hver.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett
Dagens rett

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett

Det er ikke store innsatsen som kreves, men du blir rikelig belønnet. Med øl i gryta, må du kanskje ha øl i glasset. Men det er ikke nødvendig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her