Kylling med cognac-grønnsaker
Foto: Mills

Kylling med cognac-grønnsaker

Fremgangsmåte

Kutt kylling i litt store biter, stek hurtig og legg over i en skål.
 
Grønnsaker kuttes opp i litt store biter.
 
Ha litt olje i en stor panne med høye kanter. Begynn med å steke løken i et par minutter på høy varme, ha deretter i resten av grønnsakene.
 
Stek dette hurtig i noen få minutter og krydre med salt, pepper og en liten klype sukker.
 
Tilsett den ferdig stekte kyllingen og hell over fløten. Kok opp og la den småkoke en liten stund.
 
Ha i cognacen mot slutten av koketiden. Legges opp sammen med villris og dryss over finkuttet spekeskinke og basilikum.
 
Tips: Jeg benytter gjerne Bache Gabrielsen XO i denne retten

Sendt inn av Elin Bjerkeseth, MoldeOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2007

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her