Kylling og vaffel
Apéritif

Kylling og vaffel

Tykke, søte vafler med fritert kylling er den perfekte kombinasjonen av salt og søtt. Ikke tenk på kaloriene - dette er syndig god middag.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 90C
  2. Varm vaffeljernet. Lag vaffler ved å vispe sammen hvetemel, sukker, bakepulver, natron og salt. I en separat bolle, bland sammen rømme, melk, smør og egg.
  3. Bland forsiktig det våte med det tørre til du har en jevn tykk røre. Hel vaffelrøre i det varme jernet og stek til de er gylne.
  4. Repeter til all røren er brukt opp. Pakk vaflene i aluminiumsfolie og hold varme i ovnen.
  5. Fyll en stor støpejernsgryte med rapsolje til den rekker ca 7 cm opp fra bunn. Varm oljen til 180C. Ha et stort brett med kjøkkenpapir klar.
  6. Rør sammen hvetemel, røkt paprika, cayennepapper, maldon salt og pepper i en bolle. Visp egg og vann sammen i en annen bolle.
  7. Ha kyllingen i eggemiksen, før du ruller den i melblandingen. Rist av ekstra mel.
  8. Frityrstek kyllingen I to runder til den er gyllen og gjennomstekt, ca 6 – 8 minutter. Husk at oljen må være 180C før runde nummer to treffer frityren.
  9. La kyllingen renne av seg på kjøkkenpapir og krydre straks med salt.

Server vafler med frityrstekt kylling, lønnesirup og smør.

Flere oppskrifter med vafler du må prøve

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner
+
Tester
De beste rosévinene i 2025

Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner

Blant de drøyt 300 rosévinene vi har testet det siste året, for det meste årgang 2024 og 2023, finner du garantert noe for din smak og ditt budsjett. Også de beste rosevinene under 200 kroner hvor noen er latterlig billige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge
+
Godbiter i pollisten

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge

Cathrine Marshall er en sørafrikansk produsent som gjør tingene på sin måte, og det smaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse muffinsene har en litt uvanlig smakskombinasjon
Ukens kake

Disse muffinsene har en litt uvanlig smakskombinasjon

Rabarbra og ingefær er en spennende smakskombinasjon som gjør seg godt i muffins.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her