Kylling og vaffel
Apéritif

Kylling og vaffel

Tykke, søte vafler med fritert kylling er den perfekte kombinasjonen av salt og søtt. Ikke tenk på kaloriene - dette er syndig god middag.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 90C
  2. Varm vaffeljernet. Lag vaffler ved å vispe sammen hvetemel, sukker, bakepulver, natron og salt. I en separat bolle, bland sammen rømme, melk, smør og egg.
  3. Bland forsiktig det våte med det tørre til du har en jevn tykk røre. Hel vaffelrøre i det varme jernet og stek til de er gylne.
  4. Repeter til all røren er brukt opp. Pakk vaflene i aluminiumsfolie og hold varme i ovnen.
  5. Fyll en stor støpejernsgryte med rapsolje til den rekker ca 7 cm opp fra bunn. Varm oljen til 180C. Ha et stort brett med kjøkkenpapir klar.
  6. Rør sammen hvetemel, røkt paprika, cayennepapper, maldon salt og pepper i en bolle. Visp egg og vann sammen i en annen bolle.
  7. Ha kyllingen i eggemiksen, før du ruller den i melblandingen. Rist av ekstra mel.
  8. Frityrstek kyllingen I to runder til den er gyllen og gjennomstekt, ca 6 – 8 minutter. Husk at oljen må være 180C før runde nummer to treffer frityren.
  9. La kyllingen renne av seg på kjøkkenpapir og krydre straks med salt.

Server vafler med frityrstekt kylling, lønnesirup og smør.

Flere oppskrifter med vafler du må prøve

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Dagens rett

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing

Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her