Kylling og vaffel

Kylling og vaffel

Tykke, søte vafler med fritert kylling er den perfekte kombinasjonen av salt og søtt. Ikke tenk på kaloriene - dette er syndig god middag.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 90C

Varm vaffeljernet. Lag vaffler ved å vispe sammen hvetemel, sukker, bakepulver, natron og salt. I en separat bolle, bland sammen rømme, melk, smør og egg. Bland forsiktig det våte med det tørre til du har en jevn tykk røre. Hel vaffelrøre i det varme jernet og stek til de er gylne. Repeter til all røren er brukt opp. Pakk vaflene i aluminiumsfolie og hold varme i ovnen.

Fyll en stor støpejernsgryte med rapsolje til den rekker ca 7 cm opp fra bunn. Varm oljen til 180C. Ha et stort brett med kjøkkenpapir klar.

Rør sammen hvetemel, røkt paprika, cayennepapper, maldon salt og pepper i en bolle. Visp egg og vann sammen i en annen bolle.

Ha kyllingen i eggemiksen, før du ruller den i melblandingen. Rist av ekstra mel. Frityrstek kyllingen I to runder til den er gyllen og gjennomstekt, ca 6 – 8 minutter. Husk at oljen må være 180C før runde nummer to treffer frityren. La kyllingen renne av seg på kjøkkenpapir og krydre straks med salt.

Server vafler med frityrstekt kylling, lønnesirup og smør.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen