Kyllingballotine med grønnsakssymfoni og rieslingsaus
Frode Laupsa, Palace Grill

Kyllingballotine med grønnsakssymfoni og rieslingsaus

Fremgangsmåte

Kyllingballotine:
1 kyllingbryst kuttes i terninger og fryses i 5 minutter.

Kjøres fint i en foodprosessor med piripiri, 1 ts salt og 1 ½ dl fløte. Passeres (press blandingen gjennom en finmasket sil med en slikkepott), smøres så på kyllingbryst.

Legg 1 bryst oppå, rull inn i godt med klingfilm (plastfolie) og posjer (trekke i vann) på 65 grader i 1 time.

Rens skorsonnerot og lag strimler (legg strimlene i vann med litt sitron så blir de ikke brune). Lag karamell på sukker + vann, kok opp og legg skorsonnerotstrimlene oppi.

Brun kyllingballontine i panne og kle så med karamellisert skorsonnerot.

Grønnsaker:
Artiskokk renses og kokes i grønnsakskraft til mør, så grilles artiskokkhjertet lett i grillpanne.

Rødløken kuttes i skiver og kokes mør i portvin, sherryeddik og sukker, salt og pepper. Legg rødløken så på brett og varmrøyk i 5 minutt. Legg rødløk oppå den grillede artiskokken.

Stilken av blomkål kokes til den har litt tygg i midten i melk, 1 fedd hvitløk, to kvaster timian. Avkjøl blomkålsstilken og skjær den i ½ cm tykke skiver som så grilles. Pyntes med erter og minigulrot som lynkokes i godt saltet vann i 2 minutter og finhakket/stekt sjalottløk og bacon.

Bakepotet stikkes ut, posjeres (koke) i nøytral olje, 1 dl kyllingraft, 2 kvaster timian 2 fedd hvitløk og skall av 1 sitron til mør.

Mandelpotet trekkes møre i vann, passeres, monteres (blandes) med, melk og 1 ss smør til en kremaktig konsistens, Vend inn finhakket stekt chorizo og smak til med salt og pepper. Legg så over i bakt potet sylinder.

Rieslingsaus:
Stek finhakket sjalottløk i litt olje til den er blank, men ikke har tatt farge. Ha i krydderene, det knuste feddet med hvitløk og sitronskallet det siste minuttet, og ha i vinen. Kok inn til halvparten og ha i kyllingkraften.

La kraften få koke inn til det halve på nytt og sil kraften over i en ren kasserolle. Pisk inn (monter) 125 gram usaltet smør litt etter litt og smak til med salt og pepper.

Pynt retten med syltet Piementos de Pequillo.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frode Laupsa, Palace Grill

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 23. mars

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her