Kyllingballotine med grønnsakssymfoni og rieslingsaus
Frode Laupsa, Palace Grill

Kyllingballotine med grønnsakssymfoni og rieslingsaus

Fremgangsmåte

Kyllingballotine:
1 kyllingbryst kuttes i terninger og fryses i 5 minutter.

Kjøres fint i en foodprosessor med piripiri, 1 ts salt og 1 ½ dl fløte. Passeres (press blandingen gjennom en finmasket sil med en slikkepott), smøres så på kyllingbryst.

Legg 1 bryst oppå, rull inn i godt med klingfilm (plastfolie) og posjer (trekke i vann) på 65 grader i 1 time.

Rens skorsonnerot og lag strimler (legg strimlene i vann med litt sitron så blir de ikke brune). Lag karamell på sukker + vann, kok opp og legg skorsonnerotstrimlene oppi.

Brun kyllingballontine i panne og kle så med karamellisert skorsonnerot.

Grønnsaker:
Artiskokk renses og kokes i grønnsakskraft til mør, så grilles artiskokkhjertet lett i grillpanne.

Rødløken kuttes i skiver og kokes mør i portvin, sherryeddik og sukker, salt og pepper. Legg rødløken så på brett og varmrøyk i 5 minutt. Legg rødløk oppå den grillede artiskokken.

Stilken av blomkål kokes til den har litt tygg i midten i melk, 1 fedd hvitløk, to kvaster timian. Avkjøl blomkålsstilken og skjær den i ½ cm tykke skiver som så grilles. Pyntes med erter og minigulrot som lynkokes i godt saltet vann i 2 minutter og finhakket/stekt sjalottløk og bacon.

Bakepotet stikkes ut, posjeres (koke) i nøytral olje, 1 dl kyllingraft, 2 kvaster timian 2 fedd hvitløk og skall av 1 sitron til mør.

Mandelpotet trekkes møre i vann, passeres, monteres (blandes) med, melk og 1 ss smør til en kremaktig konsistens, Vend inn finhakket stekt chorizo og smak til med salt og pepper. Legg så over i bakt potet sylinder.

Rieslingsaus:
Stek finhakket sjalottløk i litt olje til den er blank, men ikke har tatt farge. Ha i krydderene, det knuste feddet med hvitløk og sitronskallet det siste minuttet, og ha i vinen. Kok inn til halvparten og ha i kyllingkraften.

La kraften få koke inn til det halve på nytt og sil kraften over i en ren kasserolle. Pisk inn (monter) 125 gram usaltet smør litt etter litt og smak til med salt og pepper.

Pynt retten med syltet Piementos de Pequillo.

Sendt inn av Frode Laupsa, Palace Grill

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Empanadas akkurat slik du får dem i Chile, kan du lage selv
Dagens rett
Empanadas

Empanadas akkurat slik du får dem i Chile, kan du lage selv

Det er mye enklere enn du kanskje har tenkt, også å lage deigen. Om du har dårlig tid, kan du selvsagt bruke ferdig deig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skal du virkelig overraske så vel gane som lommebok, gjør du det med denne vinen
Godbiter i pollisten

Skal du virkelig overraske så vel gane som lommebok, gjør du det med denne vinen

Den er intet mindre enn det aller beste vinkjøpet i basis på tvers av alle farger og vinstiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

7 lagringsdyktige, varmende viner - og en hemmelighet - fra Dourodalen. Er du abonnent får du i tillegg superrabatt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 01.november

7 lagringsdyktige, varmende viner - og en hemmelighet - fra Dourodalen. Er du abonnent får du i tillegg superrabatt

Møt legendariske Casa Ferreirinha og få nye favoritter fra Portugals vinregion nummer én. Som abonnent sparer du 245 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne retten kan alle klare
Dagens rett
Pølseform med purre

Denne retten kan alle klare

Selv en så enkel rett som dette, kan vekke matglede hos alle familiens medlemmer. Og hvem som helst kan lage den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk
Dagens rett
Enkel lasagne

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk

Det vil si: Lasagne må få lov å få en tur innom ovnen. Men det er vanskelig å få til en bedre hjemmelaget lasagne rett etter jobb, enn denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne vinen byr på mye karakter til biffen - og en artig historie
+
Ukens vin

Denne vinen byr på mye karakter til biffen - og en artig historie

Conero er ikke det mest kjente vinområdet i Italia, men det betyr lite når vinen skiller seg ut som i dette tilfellet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her