Kyllingfilet i balsamicosaus
Aperitif

Kyllingfilet i balsamicosaus

Når kyllingfileten får sole seg i balsamicosausen blir du en helt rundt bordet.

Fremgangsmåte

Vask og tørk kyllingen. Lag et snitt i filetene på det tykkeste og fordel litt salt og krydder i hver filet. La dem ligge og trekke ca 30 minutter.

Ha margarin i en panne og varm opp til det er nøttebrunt. Legg i kyllingfiletene og brun dem på begge sider (ca 5 minutter på hver side).

Balsamicosaus:
Ha margarin i en kjele og tilsett løk og purre og la dette surre til løken er blank. Ha i selleri og sopp og la det frese litt sammen med de andre grønnsakene før du tilsetter vann og buljongterningen. La småkoke noen minutter. Tilsett balsamico-eddik og jevn sausen med litt lys maizenna jevner rørt ut i litt vann. Smak til sausen med salt og pepper.

Del hvert hvitløksfedd i fire, stek lett i pannen med margarin.  Gjør det samme med sjampinjong skåret i skiver. Bruk som smakshever og dekor.

Server kyllingfiletene med sausen, sopp og hvitløk samt ris eller poteter.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!

Den 08. september kan du få servert 8 deilige viner i glasset og strålende stemning, ledet av entusiastiske Kristine Sandsleth. Dette vil du ikke gå glipp av!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her