Kyllingfilet med lun helkornsalat
Foto: Matprat/Synøve Dreyer

Kyllingfilet med lun helkornsalat

Vil du gjøre kyllingmåltidet enda sunnere og mer smakfullt skal du bruke denne oppskriften.

Fremgangsmåte

Kok opp 1 liter vann med buljongterningen og kok spelten i ca. 20 minutter eller til den er mør.

Sil spelten og hell den tilbake i kjelen. Bland strimlet radicchio rosso og vårløk inn i spelten sammen med sitronsaft og olivenolje.

Fres til salaten akkurat faller sammen. Smak til med salt og pepper.

Stek kyllingfiletene i litt smør og olje over middels høy varme til de har fått en fin stekeskorpe, ca 4 minutter på hver side (kjernetemperatur på mellom 65 og 70 grader).
 
La kjøttet hvile noen minutter.
Legg opp spelten på tallerken og legg en kyllingfilet, delt i to på skrå, over spelten.
 
Tips: Perlespelt selges i velassorterte butikker og helsekostforretninger. Du kan også bytte ut spelten med hele byggryn.

Tips: Store kyllingfileter fra landkyllinger smaker ofte bedre enn små fileter. Disse trenger lengre steketid, lengre hviletid og skjæres i skiver. Du kan også brukes kalkunfilet.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her