Kyllingruller med bacon på grillen
Foto: Istock

Kyllingruller med bacon på grillen

Kyllingfileter surret med bacon, aubergine og pesto for deretter å bli lagt på grillen blir snadder.

Fremgangsmåte

Legg kyllingfiletene mellom to lag plast og bank dem ut til ca. ½ cm tykkelse. Det er lurt å la filetene ligge i 15 minutter i romtemperatur, slik at kjøttet er temperert før det tilberedes.
 
Del auberginen opp i skiver og vend de i salt - la ligge til de begynner å svette. Skyll av saltet og grovhakk skivene.
 
Smør på et tynt lag med pesto på hver av kyllingfiletene, legg på aubergine og paprika og dryss på litt salt og pepper. Rull sammen filetene og rull en baconskive rundt og fest med en tannpirker.
 
Legg filetene høyt på grillen. Grilles i 15 - 20 minutter. Snu ofte. La kjøttet hvile noen minutter før det skjæres opp. Serveres med vårens grønnsaker, stekte potetskiver og søt chilisaus.
 
Tips: Du kan godt lage denne retten hjemme ved at du bruner rullene i en stekepanne før du ovnssteker filetene ved 175 grader i 10 - 15 minutter.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her