Laks med pepperrotkrem og agurksalat
Foto: Kim Holthe

Laks med pepperrotkrem og agurksalat

Fremgangsmåte

Del fiskefileten opp i fire like stykker. Kok opp vannet med krydder og salt, og la det koke i fem minutter for å trekke ut smak av krydderne. Ta vannet av varmen og ha fisken i, la trekke i 8 - 10 minutter (fisken kan godt ha en litt rå kjerne). Ta opp laksen av vannet og la den renne av seg på litt papir før du legger den opp på tallerkenen. Ha litt godt smør på hver av filetene ved servering.

Pepperrotkrem:
Pisk fløte, crème fraîche og sennep stivt og tilsett sitronjuice og ferskrevet pepperrot. Smak til med salt og hvit pepper, og la den gjerne stå noen timer slik at pepperrotsmaken kommer bedre frem.
Agurksalat:
Skrell agurken og lag lange strimler av den på langs med en osthøvel, elller lag vanlige skiver. Bland sammen eddik salt og sukker og pisk inn olivenoljen litt etter litt til du har en god dressing. Hell dressingen over agurken og la marinere i minst en time. Smak til med salt og nykvernet pepper rett før servering.
Servering:
Legg opp agurksalaten midt på tallerkenen og legg den posjerte laksen oppå med en skje pepperrotkrem på toppen.

Pynt gjerne med litt grønt og lakserogn.

Flere lekre småretter av fisk finner du her

Tips:
Oppskriften er ment som en forrett, men passer også godt som en hovedrett for to sammen med kokte poteter.

De beste lakserettene finner du her

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her