Laks med pepperrotkrem og agurksalat
Foto: Kim Holthe

Laks med pepperrotkrem og agurksalat

Fremgangsmåte

Del fiskefileten opp i fire like stykker.

Kok opp vannet med krydder og salt, og la det koke i fem minutter for å trekke ut smak av krydderne.

Ta vannet av varmen og ha fisken i, la trekke i 8 - 10 minutter (fisken kan godt ha en litt rå kjerne).

Ta opp laksen av vannet og la den renne av seg på litt papir før du legger den opp på tallerkenen. Ha litt godt smør på hver av filetene ved servering.

Pepperrotkrem:
Pisk fløte, crème fraîche og sennep stivt og tilsett sitronjuice og ferskrevet pepperrot.
 

Smak til med salt og hvit pepper, og la den gjerne stå noen timer slik at pepperrotsmaken kommer bedre frem.

Agurksalat:
Skrell agurken og lag lange strimler av den på langs med en osthøvel, elller lag vanlige skiver.
 

Bland sammen eddik salt og sukker og pisk inn olivenoljen litt etter litt til du har en god dressing. Hell dressingen over agurken og la marinere i minst en time.

Smak til med salt og nykvernet pepepr rett før servering.

Servering:
Legg opp agurksalaten midt på tallerkenen og legg den posjerte laksen oppå med en skje pepperrotkrem på toppen.

Pynt gjerne med litt grønt og lakserogn.

Flere lekre småretter av fisk finner du her

Tips:
Oppskriften er ment som en forrett, men passer også godt som en hovedrett for to sammen med kokte poteter.

De beste lakserettene finner du her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

4
4/5 etter 21 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen