- Ceviche: Skjær laksen opp i tynne (½ cm) skiver.
- Ha i en bolle og tilsett limesaft og salt.
- Bland godt og la stå mens du lager resten.
- Dressing: Skrell og kutt rabarbra i biter.
- Kok opp vann og ha i rabarbraen. La trekke i 10 minutter.
- Sil av saft og smak til med sukker. Den skal ikke være altfor søt.
- Pisk crème fraîche med rabarbrasaften og smak til med salt og pepper. Det blir en tynn dressing.
- Salat: Lag nudlene som anvist på pakken. Sil av i et dørsalg. Varm frityroljen til 180 grader og ha nudlene i. Ta raskt opp og legg på tørkepapir.
- Fordel bladsalat og evt rabarbrastrimler på tallerkener. Deretter nudler. Legg cevichen oppå og deretter vårløk og sesamfrø. Drypp dressingen over til slutt.
Tips:
For maksimal farge på rabarbrasaften kan du ta vare på rabarbraskrellet og koke det sammen med rabarbrasaften etter forvellingen.
Her er alt du trenger å vite om rabarbra
Her finner du mange deilige salater
Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med
Her finner du veldig mange wokretter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig