Lakseceviche med vårløk, sesamfrø, frityrstekte nudler og rabarbradressing
Foto: iStockphoto

Lakseceviche med vårløk, sesamfrø, frityrstekte nudler og rabarbradressing

Lakseceviche betyr rett og slett rå mariner laks.Sammen med vårløk, sesamfrø, frityrstekte nudler og rabarbradressing kan du servere alt på en halv time.

Fremgangsmåte

  1. Ceviche: Skjær laksen opp i tynne (½ cm) skiver.
  2. Ha i en bolle og tilsett limesaft og salt.
  3. Bland godt og la stå mens du lager resten.
  4. Dressing: Skrell og kutt rabarbra i biter.
  5. Kok opp vann og ha i rabarbraen. La trekke i 10 minutter.
  6. Sil av saft og smak til med sukker. Den skal ikke være altfor søt.
  7. Pisk crème fraîche med rabarbrasaften og smak til med salt og pepper. Det blir en tynn dressing.
  8. Salat: Lag nudlene som anvist på pakken. Sil av i et dørsalg. Varm frityroljen til 180 grader og ha nudlene i. Ta raskt opp og legg på tørkepapir.
  9. Fordel bladsalat og evt rabarbrastrimler på tallerkener. Deretter nudler. Legg cevichen oppå og deretter vårløk og sesamfrø. Drypp dressingen over til slutt.

Tips:
For maksimal farge på rabarbrasaften kan du ta vare på rabarbraskrellet og koke det sammen med rabarbrasaften etter forvellingen.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her