Sett stekeovnen pÄ 175 grader og smÞr en ildfast form.
Kok opp lettsaltet vann til grÞnnsakene. Skrell gulrÞttene og skjÊr dem i strimler. Del purren pÄ langs og skyll den. SkjÊr purre i skiver, del brokkoli i buketter.
Kok gulrĂžttene fĂžrst i ca 2 minutter. Tilsett purre og brokkoli og la koke i ytterligere 1 - 2 minutter. Hell vannet godt av og fordel grĂžnnsakene i bunnen av formen.
Del fisken i serveringstykker som legges oppÄ og innimellom grÞnnsakene.
Vask og skrubb appelsinene under lunkent vann. Riv skallet av én appelsin, og press saften. Saften helles over laksen og appelsinskallet drysses over. Den andre appelsinen skjÊres i bÄter som fordeles mellom laksestykkene.
Dryss salt og pepper over det hele.
Sett formen inn Þverst eller midt i stekeovnen og la den steke pÄ 175 grader i ca 15 - 20 minutter, til fisken er knapt gjennomstekt.
Server med kokte poteter eller ris.