Laksegryte med blåskjell og chorizo
Foto: Tom Haga

Laksegryte med blåskjell og chorizo

Dette er en smaksrik fiskegryte som kan lages med alle typer fisk. Passer utmerket å servere når du får venner eller familie på besøk.

Fremgangsmåte

  1. Skyll skjellene godt.
  2. Varm olivenolje i en stor kjele og tilsett chorizo, løk og hvitløk.
  3. Tilsett hvitvin og la den redusere litt før du har i fiskekraft, tomater, sukker og de kokte bønnene.
  4. Kok opp og tilsett blåskjellene.
  5. Skjær laksen i store terninger og tilsett når skjellene har åpnet seg.
  6. Trekk kjelen av varmen og smak til med salt og pepper.
  7. Strø persille på toppen og server med godt brød.

Se mange flere lekre fiskegryter her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Denne varme fristelsen virker mot mer enn sår hals
Ukens drink

Denne varme fristelsen virker mot mer enn sår hals

Det heter seg (litt omskrevet) at av all medisin som ikke virker, smaker varmt brennevin best. Og denne klassikeren har trøstet mange opp gjennom årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Svanen bykser oppover verdens beste bar-lister

Nå er Svanen verdens 74. beste bar og Oslo har fortsatt to barer blant de 100 beste, ifølge Worlds50Bestbars.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage
+

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage

London er en magnet på unge talenter og et episenter for trendsettende barkonsepter og innovative cocktails. Metropolen byr på et svimlende bredt utvalg, og er et sted hvor trender skapes. Også trender bortenfor trendene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den perfekte fredagssnacksen er med bacon, kylling, aubergine og pesto
Dagens rett

Den perfekte fredagssnacksen er med bacon, kylling, aubergine og pesto

En skikkelig godbit er hva vi frister deg med til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Himmelsk Pommard-kraft
+
Godbiter i pollisten

Himmelsk Pommard-kraft

Meursault-baserte François Gaunoux lager også geniale Pommard-er som skiller seg ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her