Laksekasserolle med mozzarella
Foto: Studio Gerstmann - Malinowski

Laksekasserolle med mozzarella

Fremgangsmåte

Legg laksefiletene i en dobbel plastpose og la de marinere i oljen fra de soltørkede tomatene, gjerne i seks timer eller mer.

Varm olivenoljen til sausen i en tykkbunnet kasserolle og tilsett de andre ingredeinsene. La koke opp og smak til med salt og pepper. Ta av varmen.

Grill eller stek laksen på en side i ca 3-4 minutter til den har fått en fin stekeskorpe. Legg fisken med den stekte siden ned i en ildfast form. Legg en tykk skive med mozzarella på toppen og gratiner fisken på 180 grader i ca ti minutter.

Stek aspargestoppene og tomatene sammen med hvitløk og basilikum over middels høy varme.

Server fisken på toppen av de stekte grønnsakene sammen med den aromatiske sausen og den friske frissé-salaten.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her