Lakseterte med pannekaker og spinatsaus
Foto: Istock

Lakseterte med pannekaker og spinatsaus

Fremgangsmåte

  1. Pannekaker:
    Bland mel, salt og spe melken inn mens du pisker, til røren er jevn. Pisk så eggene inn et om gangen. Sett den kjølig ca. ½ time. Ta så røren ut av kjøleskapet og pisk igjennom en gang til før du steker tynne pannekaker. Kjøl av pannekakene.
  2. Terten:
    Finn frem pannekakene. Smør en pannekake med fyll, dekk den så med lakseskiver. (Behøver ikke være helt tildekket),
  3. legg den så i en rund kakeform, ta så en ny pannekake, smør den med fyll, dekk så med lakseskiver, legges oppå den første pannekaken. Fortsett slik til det er slutt på pannekaker og fyll.
  4. Settes kjølig med tallerken evt. folie over. Skal helst stå i ett døgn. (Kan stå opptil 3 døgn)
  5. Spinatsaus:
    Spinaten blansjeres, og kuttes i fine biter, bland deretter alt sammen.

Skjær opp pannekaken i kakeskiver, legg saus ved spissen av hvert stykke. Pynt med litt salat, sherry tomater, sitronskiver og sort kaviar.

Sendt inn av Anne-Marie Høiberg Andersen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her
Dagens rett

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her

Bare prøv denne oppskriften på hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her