Lambakjøt meth Grænmeti - Lammekjøtt med grønnsaker - Islandsk
Foto: Opplysningskontoret for Kjøtt

Lambakjøt meth Grænmeti - Lammekjøtt med grønnsaker - Islandsk

Denne islandske lammeretten er en fårikål i fåreklær. Ser du litt nærmere på den, er det fårikål frisket opp med litt andre grønnsaker.

Fremgangsmåte

  1. Tørk kjøttet og skjær det i terninger.
  2. Ha vann i en stor gryte, tilsett salt og kok opp. Ha i kjøttet og la det koke i 25 minutter.
  3. Fjern skummet etter hvert som det danner seg. Rens kålen og skjær den i mindre biter.
  4. Vask og skrell nepene og del dem i fire.
  5. Ha kål og neper over i gryta og la det koke sammen med kjøttet til grønnsakene er møre.
  6. Smelt smør i en kjele.
  7. Rør inn melet og spe med kraften, litt etter litt mens du rører hele tiden til sausen er passe tykk.
  8. Smak til med salt og pepper, og tilsett skivet selleri.

Anrett kjøtt og grønnsaker på et fat og hell sausen over. Serveres med kokte poteter.

 

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 23. mars

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her