Lammecarré med urteskorpe
Apéritif

Lammecarré med urteskorpe

Lammecarré er skikkelig festmat. Den grønne urteskorpen ser dramatisk ut mot det rosa og møre lammekjøttet, og smaker uimotståelig. I tillegg er oppskriften enkel å både opp- og nedskalere til både èn, to eller mange.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Rut opp fettet på lammecarréen og krydre med salt og pepper. Varm en støpejernspanne over middels-høy varme med olivenolje. Tilsett hvitløk,  og brun lammet med fettsiden ned. Snu og brun kjøttet godt på alle sider, tilsett smør og bruk en spiseskje til å helle smør/olje over kjøttet. 
  3. Ha hvitløken og 1ss av stekefettet over i en miksmaster. Løft lammecarré over i en ildfast form med fettsiden opp. Slå resten av stekefettet fra pannen over kjøttet. Stek i ovnen i 180°C i 12 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og  skru opp temperaturen til 200°C. 
  4. I miksmasteren tilsetter du persille, basilikum, rosmarin, brødsmuler, pistasjnøtter, parmesan og sitronskall. Kjør til du får fine lysegrønne smuler. Legg brødblandingen utover en stor tallerken.
  5. Pensle lammekjøttet med et tynt lag sennep og vend det i brødpaneringen. Stek kjøttet videre i ovnen i ca 5 minutter slik at paneringen blir sprø.
  6. La kjøttet hvile i 10 minutter. For et ekstra dramatisk resultat server med gulrotpuré, småpoteter og smørdampede grønnsaker. 

Se sesongens beste lammeoppskrifter her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her