Start med tomatsausen:
Rens og skrell hvitløken og del opp i fedd som knuses lett med et knivblad.
Forvarm en stor kjele på middels til høy varme og ha i rikelig med olje til bunnen av kjelen er dekket.
Skjær tomatene i 3 og ha dem i kjelen sammen med hvitløkfeddene. Rør godt og la det frese i ca 10 min eller til tomatene begynner å falle litt sammen,
Ha i krydderne og la dem frese sammen med det andre i ytterligere 10 minutter. Tilsett så de hermetiske tomatene og rør godt. Legg på lokk, skru ned varmen og la putre i 1,5 til 2 timer.
Hurtigløsning:
Du kan bruke en ferdigsaus som du smaker til med krydder og lar trekke mens du lager kjøttbollene.
Lammekjøttboller:
Ha alle ingrediensene bortsett fra oljen i en stor bolle og arbeide farsen godt samen for hånd i 6-8 minutter. Farsen skal henge godt sammen og være jevn og smidig.
Forvarm en stor stekepanne på middels til høy varme og drypp i litt olje. Imens former du kjøttboller (bordtennisballstørrelse) og legger dem rett i stekepannen. Stek dem ca 6 minutter på hver side. De skal ikke bli helt gjennomstekt, men få en gyllenbrun stekeskorpe som lukker porene i kjøttet.
Etter hvert som bollene er ferdigstekt, legges de oppi tomatsausen hvor de får trekke i 20-30 minutter før servering.
Server med ris, couscous eller stekte poteter. Du kan også servere dem i tortillalefser.
Tips:
Om du ikke har tørkede kirsebær, kan du bruke annen syrlig tørket rød frukt.
Her finner du veldig mange deilige retter med lammekjøtt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig