Lammekjøttboller med kirsebær og tomatsaus
Foto: Liz & Max Haarala Hamilton

Lammekjøttboller med kirsebær og tomatsaus

fordelen med denne retten er at den tiden maten skal godgjøre seg på ovnen, passer den seg selv, og sprer sine liflige dufter til hele huset. 

Fremgangsmåte

Start med tomatsausen:
Rens og skrell hvitløken og del opp i fedd som knuses lett med et knivblad.

Forvarm en stor kjele på middels til høy varme og ha i rikelig med olje til bunnen av kjelen er dekket. 

Skjær tomatene i 3 og ha dem i kjelen sammen med hvitløkfeddene.  Rør godt og la det frese i ca 10 min eller til tomatene begynner å falle litt sammen, 

Ha i krydderne og la dem frese sammen med det andre i ytterligere 10 minutter. Tilsett så de hermetiske tomatene og rør godt. Legg på lokk, skru ned varmen og la putre i 1,5 til 2 timer. 

Hurtigløsning:
Du kan bruke en ferdigsaus som du smaker til med krydder og lar trekke mens du lager kjøttbollene. 

Lammekjøttboller:
Ha alle ingrediensene bortsett fra oljen i en stor bolle og arbeide farsen godt samen for hånd i 6-8 minutter. Farsen skal henge godt sammen og være jevn og smidig. 

Forvarm en stor stekepanne på middels til høy varme og drypp i litt olje. Imens former du kjøttboller (bordtennisballstørrelse) og legger dem rett i stekepannen. Stek dem ca 6 minutter på hver side. De skal ikke bli helt gjennomstekt, men få en gyllenbrun stekeskorpe som lukker porene i kjøttet. 

Etter hvert som bollene er ferdigstekt, legges de oppi tomatsausen hvor de får trekke i 20-30 minutter før servering.

Server med ris, couscous eller stekte poteter. Du kan også servere dem i tortillalefser.

Tips:
Om du ikke har tørkede kirsebær, kan du bruke annen syrlig tørket rød frukt.

 Her finner du veldig mange deilige retter med lammekjøtt

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Persiana av Sabrina Ghayour

5
5/5 etter 6 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen