Lammekoteletter med dill Suvawale som i India

Lammekoteletter med dill Suvawale som i India

Dette er det indiske kjøkkens svar på snitzel - men her med lam, og en annen type panering enn hva vi er vant med.

Fremgangsmåte

Mos poteter sammen med gurkemeie, chili, koriander og spisskummen, korianderblader, dillfrø og salt.

Tips:
Om du ikke får tak i dillfrø, kan du bruke fennikelfrø. 

La kotelettene trekke i så mye vann at det dekker dem, sammen med ingefær, hvitløk og salt i 1/2 time, til de er gjennomkokte. La dem renne helt av.

Dekk hver kotelett med potetmos og sett til side i 10 minutter til potetmosen stivner.

Lag en ganske tykk røre av mel, bakepulver, salt og litt vann.

Varm oljen til den ryker. Dypp kotelettene i røren og stek dem til de er gylne.

La kotelettene renne av seg på tørkepapir. Serveres varme med ketchup og peppermyntechutney og selvsagt kokt ris på indisk vis - pulao.  Pynt med frisk dill.

Tips: Denne retten passer til lunch sammen med en øl på en varm søndag, eller til middag sammen med salat og en rykende varm, duftende pulao.

Se våre andre oppskrifter med lammekoteletter

Få dagens rett som nyhetsbrev

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 6 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen