Lammeribbe med barbequesaus
Foto: matprat.no

Lammeribbe med barbequesaus

Lammeribbe egner seg, som alt annet lammekjøtt, ypperlig til grilling. Tilbehøret kan være små nypoteter med en klatt smør og en kvast timian og en cæsarsalat.

Fremgangsmåte

  1. Knekk ribbeina. Be evt. slakteren/butikken gjøre dette for deg. Gni ribben inn med salt og pepper.
  2. Pensle den inn med barbequesaus. Pakk den deretter inn i aluminiumsfolie.
  3. Legg den på grillen og la den "dampe" i 15-20 minutter. Snu den et par ganger.
  4. Ta av folien og fortsett stekingen - vekselvis på varm og mindre varm grill.
  5. Grilltid er ca. 45-60 minutter.
  6. La ribba hvile i ca. 10-15 minutter før den skjæres opp.
  7. Det kan være lurt å lage en form av aluminiumsfolie som du plasserer nede i grillen. Da drypper fettet ned i formen og en trenger ikke være redd for at fettet antenner og at en brenner kjøttet.
  8. Grillkullet/brikettene legges rundt formen. Ribba skjæres på langs med bena

På hver tallerken legges det 2 ribbein, grillede hele småpoteter og cæsarsalat

Flere retter med lammeribbe

Her er veldig mange grilloppskrifter 

Mange andre deilige retter med lam

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her