Lammeribbe med barbequesaus
Foto: matprat.no

Lammeribbe med barbequesaus

Lammeribbe egner seg, som alt annet lammekjøtt, ypperlig til grilling. Tilbehøret kan være små nypoteter med en klatt smør og en kvast timian og en cæsarsalat.

Fremgangsmåte

Knekk ribbeina. Be evt. slakteren/butikken gjøre dette for deg. Gni ribben inn med salt og pepper. Pensle den inn med barbeque saus. Pakk den deretter inn i aluminiumsfolie. Legg den på grillen og la den "dampe" i 15-20 minutter. Snu den et par ganger.

Ta av folien og fortsett stekingen - vekselvis på varm og mindre varm grill. Grilltid er ca. 45-60 minutter. La ribba hvile i ca. 10-15 minutter før den skjæres opp.

Det kan være lurt å lage en form av aluminiumsfolie som du plasserer nede i grillen. Da drypper fettet ned i formen og en trenger ikke være redd for at fettet antenner og at en brenner kjøttet. Grillkullet/brikettene legges rundt formen. Ribba skjæres på langs med bena På tallerken legges det 2 ribbein, hele små poteter og cæsarsalat

Se alle de gode grilltipsene her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Foto: iStcokphoto

5
5/5 etter 25 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen