Lammeskank med marokkansk krydring
Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt, Studio Dreyer-Hensley

Lammeskank med marokkansk krydring

Lammeskanker er hot som bare det, og det er en svært velvillig råvare for den som liker å eksperimentere med smakstilsetninger. I denne retten kombineres marokkanske smaker med kinesisk teknikk.

Fremgangsmåte

  1. Legg kjøttet i en tykkbunnet kjele sammen med alle ingrediensene bortsett fra honning og smør. Fyll opp med kaldt vann.
  2. Dekk med lokk eller dobbelt lag med folie. Kok opp og skru ned varmen. La stå og trekke i 3 timer. Ta av platen, avkjøl uten lokk og sett på kjøl til dagen etter.
  3. To timer før servering fjernes mest mulig av det stivnede fettet på toppen. Lammeskankene tas opp av kraften og legges i en ildfast form.
  4. Sil kraften og ha den i en kjele. Kok opp og reduser til halvparten. Skum av fett og andre partikler underveis.
  5. Smak til med honning og evt. mer salt. Sausen skal være søt med ikke klissete. Hvis du ønsker en tykkere saus, kan du røre ut 1 ss maizenna i 2 ss vann og piske blandingen inn i sausen. Kok opp. Hold den varm.
  6. Dekk lammet med smør og sett inn i ovnen ved 180 -200 grader. Pensle med kraften i bunnen av pannen hvert 20 minutt. La stå i ca 40-45 minutter.

Server med den glovarme sausen, couscous tilsmakt med safran, kokte grønnsaker og eventuelt syltet sitron for at det skal bli mest mulig autentisk. Den kan du lage selv (selv om det tar minst en måned) eller kjøpe ferdig, men pass på at du ikke velger noen som er syltet med sukker, for det er noe helt annet.

Flere fristende lammeretter finner du her

Syltede sitroner:
  1. Vask sitronene og tørk dem. Skjær bort et lite stykke av begge endene. Sett sitronen på høykant og del den nesten i to. La det være igjen et par cm. Snu den og gjenta men slik at sitronen nesten blir delt i to.
  2. Fyll skjæreflatene med så havsalt du får plass til. Legg sitronene en etter en i et vidt og helt rent sylteglass. Press dem godt sammen. Sitronsaften vil etter hvert fylle tomrommet. Fyll opp med sitronsaft til alt er dekket.
  3. Skru på et tett lokk og la stå på kjøkkenbenken i minst 4 uker. Før bruk skylles sitronene. Når glasset er åpnet, må det oppbevares i kjøleskap. Tåler minst seks måneder.

Flere lammeretter fra hele verden finner du her

Mange herlige oppskrifter med lam

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her