Lammeskank med marokkansk krydring
Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt, Studio Dreyer-Hensley

Lammeskank med marokkansk krydring

Lammeskanker er hot som bare det, og det er en svært velvillig råvare for den som liker å eksperimentere med smakstilsetninger. I denne retten kombineres marokkanske smaker med kinesisk teknikk.

Fremgangsmåte

  1. Legg kjøttet i en tykkbunnet kjele sammen med alle ingrediensene bortsett fra honning og smør. Fyll opp med kaldt vann.
  2. Dekk med lokk eller dobbelt lag med folie. Kok opp og skru ned varmen. La stå og trekke i 3 timer. Ta av platen, avkjøl uten lokk og sett på kjøl til dagen etter.
  3. To timer før servering fjernes mest mulig av det stivnede fettet på toppen. Lammeskankene tas opp av kraften og legges i en ildfast form.
  4. Sil kraften og ha den i en kjele. Kok opp og reduser til halvparten. Skum av fett og andre partikler underveis.
  5. Smak til med honning og evt. mer salt. Sausen skal være søt med ikke klissete. Hvis du ønsker en tykkere saus, kan du røre ut 1 ss maizenna i 2 ss vann og piske blandingen inn i sausen. Kok opp. Hold den varm.
  6. Dekk lammet med smør og sett inn i ovnen ved 180 -200 grader. Pensle med kraften i bunnen av pannen hvert 20 minutt. La stå i ca 40-45 minutter.

Server med den glovarme sausen, couscous tilsmakt med safran, kokte grønnsaker og eventuelt syltet sitron for at det skal bli mest mulig autentisk. Den kan du lage selv (selv om det tar minst en måned) eller kjøpe ferdig, men pass på at du ikke velger noen som er syltet med sukker, for det er noe helt annet.

Flere fristende lammeretter finner du her

Syltede sitroner:
  1. Vask sitronene og tørk dem. Skjær bort et lite stykke av begge endene. Sett sitronen på høykant og del den nesten i to. La det være igjen et par cm. Snu den og gjenta men slik at sitronen nesten blir delt i to.
  2. Fyll skjæreflatene med så havsalt du får plass til. Legg sitronene en etter en i et vidt og helt rent sylteglass. Press dem godt sammen. Sitronsaften vil etter hvert fylle tomrommet. Fyll opp med sitronsaft til alt er dekket.
  3. Skru på et tett lokk og la stå på kjøkkenbenken i minst 4 uker. Før bruk skylles sitronene. Når glasset er åpnet, må det oppbevares i kjøleskap. Tåler minst seks måneder.

Flere lammeretter fra hele verden finner du her

Mange herlige oppskrifter med lam

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her