Lammeskiver med gresk salat

Ingredienser
ca. 800 g skiver av lammestek
olje
timian
rosmarin
salt og pepper
 
Gresk salat:
5 tomater
1/2 slangeagurk
ca. 200 g Feta-ost (eller Snøfrisk i klatter)
12 sorte oliven
hakket persille
1 ts oregano
2 ss vineddik
salt og pepper
5-6 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Rens grønnsakene til salaten og skjær dem i skiver/biter. Blandes sammen i en bolle. Skjær osten i biter og fordel dem over salaten sammen med oliven. Bland sammen eddik, olje og krydder. Hell dressingen over salaten og la den trekke en god stund i kjøleskapet før servering. Pensle lammeskivene med god grillolje og krydre dem. Grilles i alle fall 10 minutter på hver side. Snu kjøttet ofte.
 
Server lammeskivene hele - eller oppskåret, med salaten og hvitløksbrød. Til det skjæres brødet i skiver nesten gjennom. Bland sammen smør, hvitløk og persille og fordel det mellom skivene. Pakk brødet inn i folie og legg det på grillen et kvarters tid.
 

Sendt inn av Fredrik Tunge

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Grillspyd med laks, purre og sesamfrø er veldig raskt å lage
Dagens rett

Grillspyd med laks, purre og sesamfrø er veldig raskt å lage

Fisk er fabelaktig på grillen, og laks med sesongens nyhøstede purre er intet unntak - prøv denne spennende retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her