Dom. d'Andézon 2019

Denne oppskriften på lammestek med rødvissaus har alt som trengs for en virkelig stor smaksopplevelse.
Gni lammelåret godt inn med krydder og Hvitløk/persilleolje. Vil du ha hvitløk i, lager du små snitt i steken med spiss kniv og stikker inn hvitløkbåtene som du først deler på langs.
Ha løk, gulrøtter og vann i en langpanne eller ildfast form. Legg steken over og stikk inn steketermometer i den mest kjøttfulle delen.
Stek ved 125° C i ca. 2-3 timer. 70° C på steketermometeret gir rosa stek, 76° C er gjennomstekt.
La steken hvile minst et kvarter før oppskjæring. Imens lager du rødvinsausen
Serveres med stekte potetbåter, sukkererter, gulrøtter, sopp og hakket persille. Grønnsakene freses lett i smør på pannen.
Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter
Mange herlige oppskrifter med lam
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.
Sendt inn av