Langtidsstekt ribbe – 24 timer
Foto: Matprat.no/Alf Børjesson

Langtidsstekt ribbe – 24 timer

Langtidsstekt ribbe – 24 timer. Ja det tar faktisk så langt tid å få frem denne lekkerbisken. I mellomtiden kan du gjøre andre nyttige ting og bare glede deg.

Fremgangsmåte

  1. Tips:
    Du kan bruke lettsaltet sideflesk i stedet for tynnribbe.
  2. Gni litt salt og pepper rett på kjøttet. Legg på rikelig med fersk timian, laurbærblad, noen fedd hvitløk og hel svart pepper i langpannen med svorsiden opp.
  3. Legg på ca 0,4 – 0,5 kg andefett på toppen (alt fettet som var igjen i en boks med 2 lår andeconfit). Dekk med aluminiumsfolie
  4. Sett ribba inn i ovnen på ca 78 - 80 grader i ca 24 timer.
  5. Ta kjøttet ut av ovnen, la den avkjøle seg litt og løft kjøttbiten over i en litt mindre form og legg på press (for eksempel en liten skjærefjøl og en bolle vann).
  6. La stå kaldt i minst 1 døgn, den vil da sette seg og få en helt rett jevn overflate.
  7. Før bruk:
  8. Ta ut kjøttbiten som nå er helt rett presset og kutt den litt til, skrap av rester av timian, lauvbærblad, pepperkorn etc.
  9. Rut opp svoren i små ruter med en veldig skarp kniv (tapetkniv er bra). Kutt den i rette serveringsfirkanter med en skarp kniv mens den er kald.
  10. Sett bitee tett sammen tilbake i formen, ha litt av fettet på og la den stå i ovnen på ca 150 – 180 grader til den er godt gjennomvarm, ca 30 – 45 minutter vil jeg tro, reguler varme og tid litt i forhold til middagsserveringen.
  11. Ta den ut, sett på grillelementet, og lag sprø svor rett før servering. Følg med, for det går fort, men fordi stykkene er så jevnt flate etter å ha vært i press blir det en veldig bra overflate.
  12. Server med litt jordskokkpuré, glaserte småblad av endive (legg dem ut på ett brett, sikt over melis og stek ett og ett blad i smør i stekepanne) og traktkantareller som fikk surre litt i noe av fettet og kraften som ble til overs.

Tips: 
Andefett selges i bokser a 230 gram fra produsenten Gårdsand. Alternativt kan du bruke ribbefett. 

Dette drikker du til ribbe

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Liz Mortensen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her