Lett gravet og sprøstekt ishavsrøye
Inkognito

Lett gravet og sprøstekt ishavsrøye

I denne oppskriften får ishavsrøya smake på cognac. Deretter får den med seg morkler og mye annet godt før du legger den på tallerkenen.

Fremgangsmåte

Renskjær fileter og fjern de små beina. Strø over salt og sukker. La fisken ligge 15 min i romtemperatur. Hell over konjakk og strø på resten av krydderne. Sett fisken kjølig i 4 timer.

Del fisken i fire like store stykker. Varm opp olje i en panne. Stek fisken 2 minutter med skinnet ned. Tilsett en klatt med smør og stek 1 minutt til. Fisken bør være sprø på skinnsiden og rå på toppen.

Rens morkler og forvell dem to ganger i vann. Fres morkler og løk i smør. Tilsett konjakk og tenn på. Hell på kyllingkraften slik at det slukner. Reduser til kyllingkraften tykner. Ha i crème fraîche. Kok opp og smak til med salt og pepper.

Kok aspargesbønner 2-3 min i lettsaltet vann. Ta dem ut og vend dem i smør og sjalottløk.

Anrett fisk på bønner. Legg morkler rundt og bruk noe av stekesjyen fra fisken som saus.

Se alt det lekre du kan lage med ishavsrøye

Slik skal ekte fish'n chips lages

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Inkognito

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Argentina
    Argentina
    Volum: 0.75 l Pris: 159.90 kr Basisutvalget
    83 POENG
Forsiden akkurat nå
En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt
Dagens rett

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt

Den er også en fin måte å rydde i kjøleskapet på, for her kan du bruke de grønnsakene du har. Det gjelder bare å være litt kreativ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking
Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking

Steinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin

Bli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nesten full pott til Svanen - nok en gang

Under barshowet Norse Bar Awards 2024 ble Svanen årets bar, også prisen årets barteam tilfalt Svanen samt ikke minst prisen for årets cocktailmeny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Eksklusiv vertikalsmaking med bærekraftige viner fra hele Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 17. september

Eksklusiv vertikalsmaking med bærekraftige viner fra hele Toscana

Bli med på en unik vinopplevelse den 17. september. Dette er en sjelden mulighet til å smake og sammenligne viner fra ulike årganger og deler av Toscana.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec
Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec

Denne tradisjonelle tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker, er veldig lettvint å lage, siden den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her