Lettlaget sommerdessert
Dansukker

Lettlaget sommerdessert

Sjokolademousse, jordbær og lemoncurd med sprø knuste kjeks er det som trengs for maksimal dessertglede.

Fremgangsmåte

Sjokolademousse
Smelt sjokoladen over vannbad, og tilsett sirupen.
Visp kremfløten stiv, og sett til side.
Skill hviter og plommer, og visp eggehvitene til stivt skum. Sett til side.
Visp eggeplommene lett, og rør inn i sjokoladen.
Bland sjokoladen i den vispede kremen, og vendt til slutt inn eggehvitene. Avkjøl i kjøleskapet.

Ostekrem
Visp sammen kremost med melis og lemoncurd.

Her finner du oppskriften på lemoncurd

Marinerte jordbær
Rens bærene og del dem. Riv skal og press ut saften av limen, og bland med bærene og muscovadorørsukkeret.

Montering
Smuldre Digestive-kjeksene. Legg mousse, ostekrem, bær og smuldret kjekt lagvis i glassene. Avslutt med bær på toppen.

Slik lager du curd med forskjellige typer frukt

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
At hvitvin herfra kan være så frisk og god, er en god nyhet
+
Ukens vin

At hvitvin herfra kan være så frisk og god, er en god nyhet

Om flaskeformen skremmer, lukk øynene for innsiden byr på rimelig vin med herlig karakter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Blåskjell trives godt i sterke omgivelser - her med chili
Dagens rett
Blåskjell Red Hot Chili

Blåskjell trives godt i sterke omgivelser - her med chili

Blåskjell spiller fortsatt hovedrollen, og hvor sterk retten skal være bestemmer du selv ved hjelp av mengden chili.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

En agurksalat som denne er perfekt til fisk eller kjøtt, men kan nytes som den er
Dagens rett
Agurksalat med rips rødløk og rugsprø

En agurksalat som denne er perfekt til fisk eller kjøtt, men kan nytes som den er

Så god som den norske agurken er nå, fortjener den å spille hovedrollen. Denne salaten kan gjøres enda mer mettende ved å tilsette ost, eller servere den til fisk eller kjøtt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En kremet pastarett med sei og agurk går ned på høykant
Dagens rett
Sei og pasta med kremet saus og agurk

En kremet pastarett med sei og agurk går ned på høykant

Med agurk i sausen blir denne ellers så fyldige pastaretten litt lettere og mer sommerlig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne vinen til høstens kantareller
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Prøv denne vinen til høstens kantareller

I de største polutsalgene finner du nå den perfekte vin til kantarellrisotto, og med på kjøpet får du en spennende historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her