Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Lettrøkt svinefilet med byggrynsrisotto
Marius Eriksen, LanghusOppskriften er vinner av NM for amatørkokk 2009

Lettrøkt svinefilet med byggrynsrisotto

Fremgangsmåte

Svinefilet:
Sett ovnen på 180 grader. Kjøttet saltes og pepres og brunes i panne/grillpanne. Røkes i abu-røker i 10 minutter.
 
Stekes deretter ferdig i ovnen på 180 grader til kjernetemperaturen er 60 grader. La hvile i 5 min før du skjærer i kjøttet.
Risotto:
Varm opp oljen i en kjele på middels varme. Ha i finhakket løk og hvitløk. Fres til løken er blank.
Ha i byggryn, skru opp varmen. Tilsett hvitvinen og kok til hvitvinen er borte, under omrøring. Tilsett kraften, og la koke under omrøring i ca 25 minutter.
 
Like før servering: rør inn smør og revet Gammel Dronning. Smak til med salt, pepper og sitron.
Primører:
Kok gulrøttene, aspargesen og romanescoen i ca 30 sekunder i godt saltet vann. Ha de over i isvann.

Smørdamp alle grønnsakene til de er møre. Krydre med salt og pepper.

Kremet eplesaus og eplesirup:
Kok inn eplejuicen med sukkeret til den tykner og ¼ er igjen. Ta ut 1/3 av den innkokte eplejuicen til sirup. Tilsett denne 1 skrelt eple i biter.
 
Sett juicen kjølig, den tykner og blir sirup.

Kok opp resten av juicen med fløten. Smak til med salt og pepper. Lag skum med en stavmikser.

Rørosrømme:
Bland ramsløken i rømmen, og pisk til rømmen blir stiv og luftig. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Fritert jordskokk:
Tynne skiver jordskokk friteres i solsikkeolje. La renne av på kjøkkenpapir og krydre med maldonsalt.
Anretning:
Byggrynsrisotto legges midt på tallerkenen. Grønnsakene danderes pent oppå risottoen.
 
Skiver av den røkte svinefileten legges oppå grønnsakene, og toppes med et "egg" av rørosrømme. De friterte jordskokkskivene settes i rømmen.
 
Rundt på tallerkenen legges en tynn stripe eplesirup med epleterninger. Innenfor sirupen legges det kremete epleskummet.

Sendt inn av Marius Eriksen, LanghusOppskriften er vinner av NM for amatørkokk 2009

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her