Lettsaltet, røykt eller urøykt lammelår med bakte gulrøtter og potetpuré

Lettsaltet, røykt eller urøykt lammelår med bakte gulrøtter og potetpuré

Denne måten og tilbered lammelåret på må du prøve enten lettsaltet, røykt eller urøykt med bakte gulrøtter og potetpuré.

Fremgangsmåte

Lammelåret:
Skjær benet ut fra lammelåret og legg låret i havsalt i et døgn. Ta vare på benet. Kjøper du ferdigsaltet (eller saltet og røykt) lammelår, bør du legge det i vann noen timer før koking så det ikke blir for salt.

Skyll bort saltet og surr låret med hyssing eller bruk stekenett. Krydre det med pepper og brun det i en stekepanne i litt olje.

Legg lammelår, bein, hvitløk, rosmarin og laurbærblad i en kjele. Hell vann over til det dekker. Kok opp, skum av og la lammelåret trekke ved middels varme til kjøttet er mørt (ca 1 time pr kilo kjøtt).

Gulrøttene:
Skrell gulrøttene og kutt dem i jevne staver. Legg stavene utover et stekebrett. Dryss over finhakket hvitløk, sitronsaft, salt, pepper, sukker og olivenolje. Bland godt. Bak i ovn ved 180 grader til gulrøttene er møre (ca 30 minutter).
 
Potetpuréen:
Skrell potetene og kok dem helt møre i usaltet vann. Press dem gjennom en sikt eller bruk en moser. Ikke bruk stavmikser, da blir de seige. Kok opp melk, smelt i smøret og visp potetpureen i litt etter litt. Det peneste er å anrette kjøttet på en ganske tynn potetpuré, men det avgjør du selv. Tilsett finhakket gressløk. Smak til med salt og pepper.
 

Skjær det romtempererte kjøttet i pene skiver. Server på en seng av potetpuré med gulrotstavene ved siden av. Og til det røykte kjøttet er en god og skarp sennep, alternativ din egen favorittsennep, obligatorisk.

Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Oppskrifter med lam

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 6 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen