Lettsaltet torsk med gulrot og nøttesmør
Veronica Pedersen

Lettsaltet torsk med gulrot og nøttesmør

Fremgangsmåte

Start med å skrubbe potetene godt, rensk gulrøttene. Legg potetene i kasserolle og dekk dem med vann, kok opp, ca 20 minutter på middels varme. Ha vann i en kasserolle til gulrøttene, sett på koking slik at vannet koker, skjær gulrøtter i julienne-biter, ha i 1 ts salt i vannet og kok dem i 10-15 minutter.

Sett på 2 liter vann til fisken. Ha oppi fisken når vannet koker. Ha fisken i kokende vann og la den trekke i ca 15 minutter.

Varm opp stekepannen, hakk hasselnøtter i biter og rist dem i pannen i 5-10 minutter.Når nøttene er ristet, has de over i en liten kasserolle sammen m ekte smør, la dette stå på 1, slik at smøret smelter og alt holder seg varmt.

Kjenn med kniv om poteter og gulrot er kokt, når de er ferdige ta av vannet. Legg opp fiskebiter på tallerkener, poteter (gjerne med skall om det er nypotet), gulrøtter og ta en øse og tøm nøtter og smelta smør over potetene og gulrøttene. De som ønsker det kan også ha smelta smør på fisken.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Veronica Pedersen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her