Lises eplekake
Thorbjørnrud Hotell

Lises eplekake

Eplekake er også den ultimate løsningen for epler som får rynker i for tidlig alder. Denne kaken er utrolig god og serveres oss av Thorbjørnrud Hotell.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 grader.

Skrell eplene , fjern kjernehusene og del de i fine båter, legg så eplene i en plastikkpose og tilsett kanel og perlesukker. Rist godt.

  • Pisk smør og sukker til en hvit og luftig masse i kjøkkenmaskin
  • Tilsett ett og ett egg i smeten. Bland godt mellom hvert egg.
  • Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker over deigen og vend det forsiktig inn.
  • Fordel røren jevnt i en rundt springform. 24cm i diameter.
  • Stikk halvparten av eplene ned i røren. Og den siste halvparten legges fint på toppen. Strø mandler over.
  • Sett kaken inn i den forvarmede ovnen og la den steke i ca 45 min til den er gyllen.


Tips:

For å være sikker på at den er ferdig, kan man stikke en tannpirker eller kakepinne forsiktig inn i kaken. Hvis det ikke er noen kakerøre på den, er kaken ferdig.

Server den gjerne lun og med en kule vaniljeis eller  pisket krem ved siden av.

Denne oppskriften har vi fått fra Thorbjørnrud Hotell som har norgesrekord i kortreist, og der går ikke noe til spille.

Les mer om Thorbjørnrud her

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Thorbjørnrud Hotell

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her