Lun pai med plommer
Foto: Kim Holthe

Lun pai med plommer

Bak en lun pai med plommer. Hjemmelaget bakst smaker alltid best. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.

Smuldre margarin og mel. Bland i melis og kesam og kna sammen til en smidig deig.

Kjevle deigen ut og kle en 26 cm paiform. Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen ved 200 grader i ca. 10 min. Avkjøl.

Senk temperaturen i ovnen til 180 grader.

Mens paibunnen avkjøles fjerner du plommesteinene. Legg plommene tett i tett i bunnen av paiformen.

Dryss på litt av sukkeret. Visp sammen egg, fløte, sukker og vaniljesukker og hell det over plommene.

Stek paien ferdig ved 180 grader i ca. 45 min.

Tips: Server paien lun, gjerne med vaniljeis, vaniljekrem eller vaniljekesam.

Her finner du mange oppskrifter på deilige paier

Prøv sursyltede plommer

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egneHer får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

4
4/5 etter 9 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen