Lun rabarbra med sprøtt lokk
Foto: Synøve Dreyer

Lun rabarbra med sprøtt lokk

Lag en kake alle vil like med rabarbra, et deilig lokk og med en saus som gjør susen.

Fremgangsmåte

Lag smuldreblandingen først. Bland mel og sukker i en bolle og smuldre smøret i blandingen. Tilsett mandelflak og bland godt til en jevn, smulete masse.

Skjær topp og bunn av rabarbrastilkene og skrell dem om nødvendig. Kutt dem i 2 cm biter.

Bland sukker, potetmel og kanel og vend dette inn i rabarbraen. Ha alt i en smurt ildfast form. Dryss over smuldre-toppingen og litt ekstra mandelflak. Bak ved 190 grader i ca 30 minutter.

Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene til sausen.

Varm opp under omrøring til kremen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker. Avkjøl hurtig ved å sette kjelen i iskaldt vann. Rør under avkjøling for å unngå snerk.

Server rabarbraen lun med den hjemmelagde vaniljesausen til.

50 oppskrifter med syltetøy

Her er alt du trenger å vite om rabarbra

Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 13 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen