Lun rakefisk på potet- og auberginekompott

Lun rakefisk på potet- og auberginekompott

Rakefisk kan tilberedes på mange måter. Her har du en oppskrift med lun rakefisk på potet- og auberginekompott.

Fremgangsmåte

Skrell potetene, og del dem i terninger på ca ½ cm. Kutt opp auberginen i like store terninger. Varm olje i en kjele og stek poteter og auberginer gyllenbrune og møre, og smak til med salt og pepper.
 
Finkutt sjalottløken som freses i olje, tilsett hvitvin og kok inn sammen med pepper og laurbær til ca 2 dl væske som siles over i ny kjele. Tilsett rømme og gressløk, kok opp og smak til med salt og pepper.
 
Kutt rødløken i tynne skiver og frityrstek denne i 2 minutter i olje som du har varmet til 180 grader.
 
Anrett rakefisk-skivene på potet og aubergin. Hell rømmesausen rundt og strø litt finnhakket gressløk over, legg løken på toppen av fisken.
 

Flere gode oppskrifter med rakefisk

Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen

Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove 
Drikkeforslag

Fisk
Lutefisk
 Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør 
Drikkeforslag

Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg
 Småretter Tilbehør Drikkeforslag  

Julekaker og desserter
Julekaker  Juledesserter Drikkeforslag

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Wangensten

5
5/5 etter 58 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen