Makrell med spisskummen som i Marokko
Foto: Yana Tatevosian

Makrell med spisskummen som i Marokko

Denne måten å tilberede og krydre makrell på er typisk marokkansk. Og smaker fortreffelig også med makrell fra norske farvann.

Fremgangsmåte

  1. Rens (hodet kan godt sitter på) og skyll og tørk makrellen. Legg den på et ildfast fat.
  2. Varm 2 ss olje i en stekepanne og stek krydderblandingen ved svak varme. Fyll makrellen med krydderblandingen. Dryss litt salt over.
  3. Skjær chilien i strimler og tomatene i skiver. Legg grønnsakene i og rundt fisken. Hell over resten av oljen.
  4. Del sitronen i to. Press sitronsaft fra halve sitronen over og del den andre i skiver. Legg sitronskiver på toppen. 
  5. Stek makrellen i 20-30 minutter ved 200 grader. Har ovnen varmluftsgrill, bruk gjerne den og sett den på 195 grader i 25 minutter.

La retten avkjøles litt, dette gir mer smak.

Serveres med salat, ris, brød eller bakte poteter.

Tips:
Du kan bruke havabbor eller fjellørret/røye i stedet. Det smaker minst like godt. 

Lekre oppskrifter med makrell

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her