Falchenberg og Nærlie Riesling 2017

Denne måten å tilberede og krydre makrell på er typisk marokkansk. Og smaker fortreffelig også med makrell fra norske farvann.
Rens (hodet kan godt sitter på) og skyll og tørk makrellen. Legg den på et ildfast fat. Varm 2 ss olje i en stekepanne og stek krydderblandingen ved svak varme. Fyll makrellen med krydderblandingen. Dryss litt salt over.
Skjær chilien i strimler og tomatene i skiver. Legg grønnsakene i og rundt fisken. Hell over resten av oljen. Del sitronen i to. Press sitronsaft fra halve sitronen over og del den andre i skiver. Legg sitronskiver på toppen.
Stek makrellen i 20-30 minutter ved 200 grader. Har ovnen varmluftsgrill, bruk gjerne den og sett den på 195 grader i 25 minutter.
La retten avkjøles litt, dette gir mer smak.
Serveres med salat, ris, brød eller bakte poteter.
Tips:
Du kan bruke havabbor eller fjellørret/røye i stedet. Det smaker minst like godt.
Se våre andre oppskrifter på helstekt fisk
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif