Mandelflarn
Foto: TINE

Mandelflarn

Mandelflarn er herlige, knasende julekaker med mandler. Server de gjerne ved siden av en iskremdessert. Her er den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 150 grader.

Smelt smøret før du rører inn sukkeret og varmer opp til kokepunktet.

Avkjøl blandingen litt før du rører inn mandler, fløte, glucose og hvetemel.

Sett kakene på plate med en teskje. Bruk en hel teskje røre per mandelflarn. Husk å beregne god plass, for kakene flyter svært ut.

Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter. Avkjøl de varme kakene litt før de tas av platen.

Tips: Dersom du ønsker en form på dem, kan du bøye dem over et kjevle eller kopp mens de fortsatt er litt lunkne. Da blir det fine "skåler" som kan fylles med vispet bær og krem eller iskrem.

Slike julekaker har du kanskje ikke bakt før

Og veldig mange oppskrifter på kaker finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 19 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen