Marinert breiflabb i krydret kokossuppe
Foto: Synøve Dreyer

Marinert breiflabb i krydret kokossuppe

Her er både breiflabben marinert med masse deilig krydder. Der er også suppen som har et godt kryddersting. Det er bare å glede seg.

Fremgangsmåte

Marinade:
Finhakk hvitløk og riv ingefær. Lag en marinade av hvitløk, ingefær, chilisaus, oyster sauce, soyasaus, worchestershiresaus, sitronsaft, rapsolje og sesamolje.

Pensle breiflabbkotelettene med marinaden og la dem ligge på benken i 30 minutter.

Stek kotelettene i rapsolje på middels varme, i 2- 3 minutter på hver side. Etterstek i stekeovn dersom kotelettene er veldig tykke.

Suppe:
Finhakk hvitløk, chili og ingefær. Kok opp kyllingbuljong og kokosmelk i en kasserolle og la det koke inn i ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk, chili, ingefær, limebladet og fløte, og la suppen trekke litt. Jevn ut suppen med maisennamel utblandet i kaldt vann, til ønsket tykkelse. Smak til med salt og pepper, og ta gjerne ut limebladene før servering.

Grønnsaker:
Skjær rødløk og sukkererter i tynne strimler, og vårløk i biter. Ha rikelig med vann i en kasserolle og kok opp. Tilsett alle grønnsakene, kok opp vannet igjen og trekk kasserollen av varmen. La grønnsakene trekke i ca. 1 minutt og hell av vannet. Ha grønnsaker i suppetallerkener, hell over suppen og legg breiflabbkotelettene på toppen. Dryss frisk gressløk over.

Tips:
I stedet for limeblad kan du bruke 0,5 stk sitrongress. Minimais kan utelates eller erstattes med friske maiskorn.

Om dette blir for krydret for deg, prøv en av våre andre oppskrifter med breiflabb

Eller en av våre andre oppskrifter med kokosmelk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør smaken av Norge til levevei - studiet for deg som vil jobbe med norsk tradisjonsdrikke

Fagskolen i Vikens utdanningstilbud Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er skredderskydd behovet til norsk reiseliv, og tar opp nye studenter i høst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her