Marinert breiflabb i spicy kokossuppe
Foto: Godfisk.no

Marinert breiflabb i spicy kokossuppe

Denne retten med breiflabb i kokossuppe med asiatiske smaker kan også serveres ved at suppen er kald.

Fremgangsmåte

  1. Finhakk hvitløk og riv ingefær.
  2. Lag en marinade av hvitløk, ingefær, chilisaus, oyster sauce, soyasaus, worchestershiresaus, sitronsaft, rapsolje og sesamolje.
  3. Pensle breiflabbkotelettene med marinaden og la dem ligge på benken i 30 minutter.
  4. Stek kotelettene i rapsolje på middels varme, i 2- 3 minutter på hver side. Etterstek i stekeovn dersom kotelettene er veldig tykke.
  5. Suppe
  6. Finhakk hvitløk, chili og ingefær.
  7. Kok opp kyllingbuljong og kokosmelk i en kasserolle og la det koke inn i ca. 5 minutter.
  8. Tilsett hvitløk, chili, ingefær, limebladet og fløte, og la suppen trekke litt.
  9. Jevn ut suppen med maisennamel utblandet i kaldt vann, til ønsket tykkelse.
  10. Smak til med salt og pepper, og ta gjerne ut limebladene før servering.
  11. Grønnsaker
  12. Skjær rødløk og sukkererter i tynne strimler, og vårløk i biter.
  13. Ha rikelig med vann i en kasserolle og kok opp.
  14. Tilsett alle grønnsakene, kok opp vannet igjen og trekk kasserollen av varmen.
  15. La grønnsakene trekke i ca. 1 minutt og hell av vannet.
  16. Ha grønnsaker i suppetallerkener, hell over suppen og legg breiflabbkotelettene på toppen. Dryss frisk gressløk over.

Her finner du mange flere deilig retter med breiflabb

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forrett, smårett eller hovedrett? Denne gjør jobben uansett
Dagens rett
Salat med sei, rødbeter og endivesalat

Forrett, smårett eller hovedrett? Denne gjør jobben uansett

Sei er en undervurdert råvare. Prøv denne oppskriften og blir overbevist om hvor mye smak denne fiskesorten har.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her