Marinert scampi med skivet gulrot

Fremgangsmåte

Rens rå scampi. Lag et snitt på ryggen og trekk ut strengen. Del dem så i to og legg over i en brødpose. Dryss vårløken og hvitløken over scampiene og ha i karri og ramsløkpuré (se under). Bland det godt sammen ved å kna posen skikkelig! La scampiene marinere i noen timer.
 
Skrell gulrøttene og bruk enten en ostehøvel eller potetskreller for å skive opp gulroten på langs. Ha litt olje i en panne og blancher gulrøttene. Dryss over litt salt, pepper og oregano.
 
Hell over tomatsausen og la dette redusere litt på lav varme. Ha så i scampien med all marinaden over i pannen og legg et lokk over. La trekke over svak varme frem til scampien er ferdigkokt. 
 
Serveres med nykokt pappardelle til.

Ramsløkpuré er laget av vill og frisk ramsløk fra Hardanger. Den er kun tilsatt olje og havsalt- ingen konserveringsmiddel. Kan benyttes som krydder til sauser, salat, supper og pasta. Utmerket i kryddersmør. Ramsløken har de beste av hvitløken sine egenskaper. Du kan finne ramsløkpuré i velassorterte delikatesseforretninger.
 

Sendt inn av Øivind Storvik

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her