Marinerte lammespyd  shish kebab
Foto: iStock

Marinerte lammespyd shish kebab

Marinerte lammespyd smaker herlig. Er raskt og alle rundt bordet blir kjempefornøyd.

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Legg kjøtterningene oppi og vend litt rund på dem slik at alt kommer i kontakt med marinaden. Dekk til og sett i kjøleskapet i 6-8 timer eller over natten.

Legg 4-8 grillspyd av tre i vann.

Ta kjøttet ut av marinaden og tørk godt av. Tre på spydene og legg på varm grill ca 10 cm over kullene eller varmen. Grill 5-7 minutter på hver side. Underveis pensler du med marinaden.

Yoghurtsaus:
Bland alt godt. Oppbevares I kjøleskap men tas ut en time før servering da den ikke skal være veldig kald.
Paprikasalat:
Rens og del paprikaene i fire deler. Legg oppå grillen med skinnsiden ned eller bruk grillelementet i ovnen. Grill til skinnet har fått svarte flekker. Pakk inn i kjøkkenhåndkle og plast og la hvile i en halvtime. Avkjøl eventuelt enda lenger til du kan dra skinnet av. Del paprikaene opp i strimler. Bland dressingen og hell over. La gjerne stå over natten.

Server med pitabrød eller annet lyst brød samt grønn salat.

Mange andre deilige retter med lam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her