Mørbradgryte som i Spania
Foto: zoranm

Mørbradgryte som i Spania

Svinekjøttet blir enda saftigere pakket inn i mange gode smaker. Denne retten er super å lage når du har mange til bords.

Fremgangsmåte

Trim mørbradene fint og skjær dem i skiver på 1 cm tykkelse. Vend disse i varm olje i en gryte og ta dem deretter opp.

Skrell og hakk løken og stek den gyllen og klar i oljen i gryten. Tilsett finhakket hvitløk og tomatene og legg mørbradene i gryten. Legg på lokket og la innholdet stå og putre 5-8 minutter.

Dryss så melet i og spe først med hvitvin, deretter med buljong. La innholdet komme på kok og tilsett deretter oliven og poteter skåret i terninger. Krydre med pepper, eventuelt også med salt (oliven avgir som kjent saltsmak). La retten putre videre i 20 minutter, og tilsett så soppen.

Server den når soppen er ferdig, ca 5-6 minutter.

Her finner du veldig mange gode oppskrifter med svinekjøtt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 7 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen